Wreck this journal #1: The Beginning

1001004008492721Jarig zijn is leuk: niet alleen heb je als het goed is een leuke dag in het verschiet, vaak word je ook nog verwend met cadeautjes. Iedere keer ben ik weer benieuwd wat vrienden voor me verzonnen hebben en dit jaar hebben ze zichzelf weten te overtreffen. Zo kreeg ik onder andere Wreck this journal, een heel speciaal boek. Je leest dit boek namelijk niet, je sloopt het!

Een boek slopen… Help, dat kan toch helemaal niet?! Dat was ook mijn eerste reactie en precies de reden waarom ik Wreck this journal heb gekregen. Ezelsoren in boeken zijn voor mij al een doodszonde, laat staan krassen in een boek of een boek moedwillig vanaf grote hoogte naar beneden gooien. Dit zijn nog maar enkele voorbeelden van opdrachtjes in Wreck this journal.

Het doel van het boek is uit je comfort zone komen. Aan de ene kant door geheel tegen je natuur in iets als een boek vies en kapot te maken, aan de andere kant doordat je soms aardig voor schut kan staan door de opdrachten. Ik ben bijvoorbeeld erg benieuwd hoe ik aangekeken ga worden op straat als ik in plaats van een hondje, dit boek uitlaat. Dat is echt een opdracht!

Ik ben ontzettend blij met Wreck this journal. Voor mij is het bij uitstek een boek dat je bij vrienden of in de winkel ziet, maar toch aarzelt zelf te kopen. Ik kan niet wachten om, samen met anderen, de opdrachten uit te gaan voeren. Zo af en toe zal ik een update plaatsen over leuke opdrachtjes die ik heb moeten doen.

Vandaag heb ik direct de eerste pagina ingevuld. Hierop staan je naam en adres, zodat het boek naar je terug kan worden gestuurd als je het kwijtraakt terwijl je het van hot naar her sleept om het boek vol te maken. Dit mocht echter niet netjes op een rij, het moest juist heel groot, klein of onleesbaar. Dit gaat al tegen je natuur in: je bent gewend je contactgegevens zo netjes en duidelijk mogelijk op te schrijven.

Daarnaast heb ik alvast één opdracht uitgevoerd op verzoek van de vrienden van wie ik Wreck this journal cadeau heb gekregen. Ik sloeg het boek op een hele toepasselijke pagina open, de opdracht was namelijk de bladzijde wild onder te krabbelen met geleende pennen. Genoeg mensen die hun pen af wilden staan! Met pijn in mijn hart zette ik de eerste streep en na commentaar dat ik nog te gestructureerd kraste, werd het alsnog een flinke kliederboel. Waarvan akte:

IMG_20150527_195459

AU! De eerste streep was het moeilijkst…

Ik ben enorm benieuwd naar wat Wreck this journal me allemaal nog gaat brengen. In de inleiding word je er al voor gewaarschuwd dat je vies kunt worden en als ik het zo doorblader kan ik me dat helemaal voorstellen. Op naar de volgende knotsgekke opdrachten!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s